Η ποιότητά μας

Δεν είναι μόνο οι καλύτερες ελιές κορωνέικης ποικιλίας που χρησιμοποιούμε. Ούτε η μέθοδος cold-press που εφαρμόζουμε για την παραγωγή των EVOO υψηλής ποιότητας. Είναι η δίψα μας να πάμε τα προϊόντα μας ένα βήμα παραπέρα και να σας προσφέρουμε καινοτομίες που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο υγιή, καλύτερη!

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παρασκευάζεται απλά με τη σύνθλιψη των ελιών και την εξαγωγή του χυμού. Είναι το μόνο μαγειρικό λάδι που παρασκευάζεται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών και βιομηχανικής διύλισης.

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο υγιεινή, καλύτερη!

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δεν πρέπει να έχει γευστικά «ελαττώματα». Πρέπει να έχει ωραία γεύση φρέσκων ελιών και να επιτυγχάνει υψηλότερες βαθμολογίες σε εργαστηριακές δοκιμές για τη χημική του σύνθεση από άλλες ποιότητες.

Δεδομένου ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι απλώς χυμός φρούτων χωρίς πρόσθετα, η ποιότητα και η γεύση του επηρεάζονται από τις ποικιλίες της ελιάς, το terroir όπου καλλιεργήθηκαν και τις αμέτρητες αποφάσεις και πρακτικές παραγωγής ενός αφοσιωμένου παραγωγού.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο δεν είναι απλώς ένα εμπόρευμα για τον ελληνικό λαό. Από τα αρχαία χρόνια, το ελαιόλαδο βρίσκεται στο DNA μας. Αυτό που οδηγεί την Ariston είναι να μοιράζεται το Πολύ καλύτερο με τους πελάτες μας.

Από την αρχαία ελληνική ειδωλολατρική θρησκεία μέχρι τον Χριστιανισμό, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έχει παίξει βασικό ρόλο σε διάφορες θρησκευτικές τελετές, αθλητικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Ήταν το δώρο της Αθηνάς το κλαδί ελιάς στην Αθήνα που έπεισε τους Θεούς να την επιλέξουν ως κάτοχο της πόλης. Το απόλυτο βραβείο στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένα κλαδί ελιάς. Βλέπετε, τι είναι για εμάς ο χρυσός σήμερα, το κλαδί της ελιάς ήταν για τους Αρχαίους Έλληνες. Το ελαιόλαδο ήταν το πιο σημαντικό αγαθό για τους Αρχαίους Έλληνες και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα για τους σύγχρονους Έλληνες.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ακόμη και σε χριστιανικές θρησκευτικές τελετές όπως η Βάπτιση, όπου αλείφουμε το παιδί με ελαιόλαδο. Στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκε σε λάμπα για να φωτίσει τα υπόγεια των εκκλησιών τη νύχτα για να μάθουν τα Ελληνόπουλα και να διατηρήσουν τις ρίζες τους.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που δείχνουν τη σημασία του χυμού της ελιάς στις ανθρώπινες κοινωνίες μας διαχρονικά.

Αφήστε μια απάντηση