Φωλιά σφολιάτας με κενελ σολωμου με ελαιόλαδο λαιμ

Φωλιά σφολιάτας με κενελ σολωμου με ελαιόλαδο λαιμ

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·        125 gr Φιλέτο σολομού

·       3 αβγά

·       15 ml κρέμα γάλακτος

·       90 gr βούτυρου

·       130 gr  αλεύρι

·       ½ ματσάκι μαϊντανό

·       Ελαιόλαδο Ariston λαιμ

 

Εκτέλεση :

1.     Κόβουμε δίσκους σφολιάτας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15’-20’ λεπτά για 180 βαθμούς.

2.      Έπειτα ετοιμάζουμε το κενελ του σολομού.

3.     Καθαρίζουμε τα σολομό ,βγάζουμε την πέτσα και το πολτοποιούμε στο μπλεντερ με ένα ασπράδι αβγού.

4.     Αφού πολτοποιηθεί το βάζουμε σε ένα μπολ και το περνάμε από μια λεπτή σίτα.

5.      Έπειτα προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος.

6.     Τέλος βάζουμε μια κατσαρόλα με το βούτυρο το νερό να βράσουν, και αφού βράσουν ρίχνουμε το αλεύρι και γίνεται μια σφιχτή ζύμη, την  κρυώνουμε και τα ενσωματώνουμε με τα αβγά.

7.      Έπειτα αφού κρυώσει αυτή η ζύμη με τα αβγά προσθέτουμε το μίγμα του σολομού και φτιάχνουμε με δυο κουτάλια το σχήμα του κενέλ και το βράζουμε σε νερό. Αφού κρυώσουν τα συνθέτουμε με ένα κομμάτι αγγούρι και φρέσκο ντρι και σερβίρουμε.